Walking Dead

Zombies, zombies, zombies

Anke Movies 0 Comments

Tegenwoordig komen we er niet meer onderuit: ZOMBIES! Van “The Walking Dead” tot de filmreeks “… of the dead” van vroeger. We kunnen niet meer om de zombies heen, van tv tot aan films. Ikzelf heb al veel zombiefilms gezien en heb zo wel mijn favorieten, of in ieder geval, de films die me het meeste zijn bij gebleven. In dit artikel ga ik het hebben over een paar van mijn favoriete zombie films. Ik heb gekozen voor films die ook wel verschillend zijn, dus de een zal je meer liggen dan de ander. Ik heb ook een film ertussen gezet die ik ook aan mijn vrienden heb laten zien, die overigens geen horror fan zijn. Laten we maar snel beginnen!

Shaun of the Dead

 

Shaun of the Dead Poster

Shaun of the Dead Poster

Dit is denk ik wel een van de bekendste films van mijn lijstje. Shaun of the dead wordt ook niet echt als een “horror” film gezien maar meer als een comedy, wat het ook is! Shaun of the dead gaat over twee luie naïeve mensen die in een zombie apocolyse terecht komen en het liefste hun dierbaren meenemen naar hun vaste kroeg om een biertje te drinken en wachten tot het opgehouden is. Maar dit loopt natuurlijk niet zoals ze gepland hadden. Het is echt een hilarische droge film en zelfs mensen die niet van horror houden zullen deze film zeker kunnen waarderen! De film is onderdeel van een film reeks geregisseerd door Edgar Wright en meegeschreven door hoofdacteur Simon Pegg. Films die ook onder deze reeks vallen zijn: Hot Fuzz en The World’s End. In al deze films acteren Nick Frost en Simon Pegg en worden geregisseerd door Edgar Wright. Deze hebben allemaal een ander thema en verhaal, maar dit zijn ook aanraders om te kijken, vooral voor de niet horrorfans!

Dead Snow

 

Dead Snow Poster

Dead Snow Poster

Dead Snow is een Noorse film uit 2009. De poster is wat me het meeste opviel aan deze film. Eenmaal toen ik de trailer had gezien, zag ik dat het een film was met een goeie dosis humor en toch nog flink wat horror erin. Het was anders dan ik gezien had, maar heb deze nu al meerdere malen gezien en kan er geen genoeg van krijgen. Het gaat over een groep jongeren die naar een huisje in de bergen een weekendje weg gaan. Eenmaal daar worden ze aangevallen door een groep nazi zombies, waar ze zich tegen moeten beschermen. Ik vindt dat de film een leuk en uniek soort verhaal verteld zonder het extreem te maken. Als horrorliefhebber vond ik dit een hele leuke film om naar te kijken en zeker anders dan andere horror films tegenwoordig.

Exit Humanity

 

Exit Humanity Poster

Exit Humanity Poster

Dit is denk ik de onbekendste film van mijn lijstje, wat erg jammer is want hij heeft veel minder aandacht gekregen dan deze verdiende. Ik heb namelijk nog niet eerder dit soort film gezien. Het geeft een hele andere kijk op het onderwerp zombies. Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog breekt het zombie virus uit waardoor een groot gedeelte van de mensheid weg is. Edward Young is een man die alles is kwijt geraakt en probeert te overleven tussen deze zombie uitbraak. Het is een aparte film, je moet ervan houden. Maar ik raad iedereen aan om deze film te kijken. Hou je van horror en wil je eens iets anders, dan is dit de film voor jou. Deze film geeft je het gevoel dat je naar Evil Dead kijkt, maar maakt ook gebruik van animatie wat ik een mooie toevoeging vindt aan deze film!

REC

 

REC Poster

REC Poster

Deze Spaanse film reeks heeft wel hun eigen soort horror gecreëerd. REC heeft ondertussen al sinds 2007 vier films uitgebracht. Deel 1, 2 en 4 betrekken dezelfde persoon. Echter in deel 3 nemen ze een hele andere situatie. Ik vond ieder deel wel heel leuk om naar te kijken. Ik zal het verhaal van deel 1 even schetsen zodat je een beeld hebt over de verhaallijn. Een journalist gaat een dag mee met de brandweer, die een oproep krijgen vanuit een flat. Eenmaal in de flat zien ze dat het alarm niet voor een brand was. Ze komen in aanraking met een virus die ervoor zorgen dat mensen, die ermee in contact komen, een bloeddorstig monster worden. Het is een hele spannende film en is niet geschikt voor de mensen die nooit horror films kijken. Ik vind het zelf echt heel leuk, de spanning in de film maakt het echt. Je leeft ook mee met de personages in de film. De film is gefilmd in een found footage concept. Ik ben er normaal niet de grootste fan van, maar in deze film vind ik het echt meerwaarde hebben. Deel 2 gaat verder op wat je allemaal in deel 1 ziet. Zoals ik al benoemde gaat 3 weer naar een andere situatie en 4 gaat weer verder op deel 1 en 2. Hou je van een spannende horror films? Dan zal je deze Spaanse topper zeker kunnen waarderen.

28 days later

 

28 days later poster

28 days later poster

Zoals meerdere films in deze lijst, is dit een film die anders is dan alle andere films die hiervoor gemaakt zijn geworden. Ik vind dit samen met REC de engste zombies om naar te kijken. Deze film is echt spannend waardoor je blijft kijken. Het is geweldig om te zien hoe ze dit hebben bedacht. Dit verhaal gaat over een man die na 28 dagen wakker wordt in een verlaten ziekenhuis. Hij komt erachter dat er uit een onderzoekscentrum een verwoestend virus vrij is gekomen. Het virus zorgt ervoor dat alle besmette personen veranderen in gevaarlijke moordenaars, die een gevaar vormen voor de mensen die de plaag hebben overleeft. Deze film, en het vervolg, heb ik zeer recent gekocht. Zie hiervoor mijn shoplog artikel! Voor de horrorliefhebber, als je hem nog niet hebt gezien, een must have!

 

Dit waren mijn aanraders op het gebied van zombie-films. De films die ik heb benoemend, heb ik al meerdere keren zelf met veel plezier gekeken.

Wat was voor jou de meest opvallende zombie-film?

X Anke

Geef een reactie