Urbanears Zinken Lilac

Review: Urbanears Zinken Lilac

Anke Tech 2 Comments

Ik had een tijd geleden een koptelefoon van mijn vriend overgenomen, maar die was eigenlijk kapot. Hij kreeg een nieuwe en ik mocht dan die oude hebben. Op dat moment vond ik het geen probleem, maar na een maand was ik er klaar mee. Het geluid viel steeds uit. Dus ik besloot na mijn verjaardag een nieuwe koptelefoon te kopen voor mezelf, met een leuk kleurtje! Want ik ben iemand die van kleur houd en wil dat het leuk uitziet. Ik kwam toen terecht op de site van Urbanears.

Urbanears Zinken Lilac

Urbanears Zinken Lilac

De koptelefoon die ik heb gekozen, is de Urbanears Zinken in de kleur Lilac. Want ik ben gek op de kleur paars en dit was de koptelefoon die me het meeste aansprak . Op de officiële website hebben ze voor iedere koptelefoon een leuk filmpje met de mogelijkheden van de koptelefoon. Voor zo’n “noob” als ik was dit erg duidelijk, want ik heb er totaal geen verstand van. Ik heb wel nog even mijn vriend laten kijken, die snapt er namelijk net iets meer van dan mij. Deze video was misschien niet voor deze editie die ik kocht, maar ze kwamen toch best overeen.

Bekijk hier het filmpje

Het eerste wat me opviel, toen ik de koptelefoon uitpakte, was hoe stevig hij was. Je merkt meteen hoe goed de kwaliteit is van de koptelefoon. Bij het aanpassen van de koptelefoon voelde hij stevig aan en hij zit ook erg comfortabel.

De kabel is lang genoeg. Maar het belangrijkste vind ik is dat de kabel los te koppelen is. Mocht de kabel kapot gaan, waar het meestal bij mij fout gaat, kun je die gewoon vervangen. Sowieso handig dat je de kabel los kan halen voor als je hem meeneemt. De kabel is een coil-cord, zoals de telefoons vroeger hadden, waardoor je niet met een mega lange kabel rondloopt. Hij heeft twee type aansluitingen: een 3.2 mm jack plug en een 6.3 mm jack plug. De koptelefoon zelf heeft ook twee aansluitingen zodat je de kabel ook kunt omdraaien. Zo kan je de koptelefoon aan je telefoon hangen, maar door de kabel om te draaien kunnen ook bijvoorbeeld DJ’s deze aansluiten op hun mixer.

Wat ook een leuk extraatje is: je kan de aansluiting, die op dat moment vrij is, gebruiken om een tweede koptelefoon op aan te sluiten. Zo kan iemand met jou muziek mee luisteren!

urbanears kabel

Coil-cable met twee verschillende aansluitingen

Mijn eindoordeel: ik ben alleen maar enthousiast! Ik kan op dit moment niet veel slechts over deze koptelefoon zeggen. Hij is heel stevig, goed geluid en ziet er ook nog eens super leuk uit! Ik kan hem ook lang dragen zonder dat hij pijn aan mijn oren doet. Ik ben in ieder geval verkocht!

Ik met mijn Urbanears Zinken

<3

Urbanears Zinken zijn verkrijgbaar via hun officiële webshop voor 99,00 euro.

Wat voor koptelefoon of oordopjes heb jij?

x Anke

Comments 2

 1. Bouwkwaliteit ziet er goed uit, geen fragiele draaipunten. Makkelijk in de tas mee te nemen ook? Sluit de koptelefoon de oren goed af van de buitenwereld, zeg maar?

  Ik heb zelf de Sony MDR V55. Fijne top geluidskwaliteit! Heerlijk om muziek af te spelen onder het werken of een film te kijken en hier volledig in te worden meegenomen 😛

  Grtz!

  1. Post
   Author

   Ja, je kan hem heel goed meenemen in je tas, omdat je niet alleen de kabel los kan maken maar de koptelefoon zelf ook kan inklappen. Het is geen over-ear maar een on-ear, desondanks sluit hij wel goed af!

   X Anke

Geef een reactie