Terug in de tijd: muziek

Terug in de tijd: Muziek deel 1

Anke Lifestyle 0 Comments

De laatste tijd word ik steeds meer herinnert aan alle shows en muziek die ik vroeger heb gekeken en geluisterd. Zoals bijvoorbeeld de show “K3 zoekt K3”. Hier krijg ik bijna alle liedjes, die ik in mijn jeugd luisterde, weer te horen. In “The Voice of Holland” staat opeens Brace. En dan hoor je ook nog dat het 10 jaar geleden is dat de eerste “High School Musical” uitkwam. Dus dit is een jaar van alleen maar jeugd herinneringen! Daarom wil ik graag enkele herinneringen van muziek uit mijn jeugd laten zien.

 

Spring

Spring

Spring, de tienerserie van Ketnet die iedere werkdag te zien was om 18:00 uur. De serie ging over een dansschool genaamd: Spring, waar een groep jongeren zichzelf en de wereld ontdekken. In de serie had je ook de band “Spring” die buiten de serie, de muziek die in de serie werd gespeeld, ook uitgebracht hebben. Ik weet niet meer hoe ik aan de CD’s ben gekomen, maar dit heb ik toch een aantal jaar geluisterd. Vooral op de middelbare school, het was denk ik na mijn K3 fase. Want de serie draaide voornamelijk om tieners en hun leven. Deze serie was meer bedoeld voor als je in de brugklas zat. Als je deze serie nog kent van vroeger, raad ik je aan om hun Youtube kanaal te bezoeken. Ik geef stiekem toe dat ik er al meerdere keren een middagje op heb gekeken en beluisterd, ik ken zelfs de teksten nog! Mijn favorieten liedjes zijn toch wel: “We kunnen het leven aan”, “Dansen”, “Juf van Fysica” en “Te min voor Anja“.

 

K3

K3

Sinds de show van “K3 zoekt K3” heeft denk ik iedereen wel zijn jeugd weer herleefd. Ook ben ik er achter gekomen dat deze muziek gewoon heel vrolijk is. Ik was voor het grootste gedeelte van mijn basisschool periode ontzettend fan van K3. Posters, broodtrommels , CD’s en videobanden. Je kon het niet zo gek bedenken of ik had het. Door “K3 zoekt K3” ben ik ook eens gaan luisteren naar de hedendaagse liedjes en ik moet zeggen dat ik die stiekem ook een beetje leuk vind. Maar je moet bedenken: K3 is een groot onderdeel van mijn jeugd geweest. Mijn favorieten liedjes zijn: “Oya Lele”, “Feest”, “Hart verloren”, “Hippie Shake”, “Teleromeo” en “Loko Le” Dit zijn allemaal liedjes die je maar een keer luistert en blijven voor de rest van de dag in je hoofd zitten en houden je vrolijk!

 

Toy-Box

Toy-Box

Dit was mijn eerste CD en heb hem nog steeds! Toybox was een duo uit Denemarken en maakte voornamelijk Pop-Dance muziek. De clips waren zeer slecht, maar dat maakte ze ook heel leuk. Want er kwam flink wat humor in voor en het verhaal is meestal hetzelfde. Ze maakte hele vrolijke muziek en dat was het dan ook. Mijn favorieten hits waren voornamelijk: “Sailor Song”, “Super Duper Man”, “Best Friend”, “Teddy Bear” en “E.T”.

 

Ch!pz

Ch!pz

Wie kent ze nog: “Ch!pz”? Dit was echt een hit toen ik nog op de basisschool zat. Iedereen vond dit leuk, want het was zowel voor jongens als voor meisjes bedoeld. Het waren leuke vrolijke liedjes en ze zijn er ook nog best ver mee gekomen. Want toen keek ik nog iedere zondag, voor de mensen die dit nog kennen: “Top of the Pops” en iedere week kwam wel weer een nieuw liedje van hun in de top 40. Eigenlijk vanaf hun eerste liedje waren ze razend populair. Mijn favoriete liedjes zijn: “Gangstertown”, “Cowboy” en “One Two Tree”.

Wat waren jou jeugdherinneringen betreft muziek?

X Anke

Geef een reactie