Cartoon Network

Terug in de tijd: Cartoon Network – Deel 1

Anke Lifestyle 0 Comments

Als ik wel eens overdag tv kijk en langs al die kinderzenders zap, ga ik toch denken wat ik vroeger keek. Dit bleek uiteindelijk erg veel te zijn, want welk kind zat vroeger niet regelmatig achter de TV? Een van mijn favorieten kinderzenders was toch wel: Cartoon Network. Ik kan me ook herinneren dat op een gegeven moment Cartoon Network weg was, dat vond ik echt verschrikkelijk. Hier kwamen zoveel leuke tekenseries op, dat ze niet allemaal in één artikel passen. Dus laten we maar beginnen met het eerste deel.

cartoon network

Cow & Chicken

Dit is echt zo’n onzinnige serie die gewoon leuk was om naar te kijken. Deze serie gaat over, zoals de titel het al zegt, Cow & Chicken. Over hun leven met hun twee besten vrienden: Flem en Earl, een rode duivel genaamd The Red Guy, die iedere aflevering wel ergens tevoorschijn komt en natuurlijk de twee ouders waar je de hele serie alleen de benen van ziet. Als je het intro kijkt krijg je meteen een beeld van de serie zelf. Maar wat vond ik dit vroeger toch leuk!

Courage The Cowardly Dog

Dit was een serie die ik meestal in de avond bij mijn oma keek. Dit noem ik de horror film van de kinderseries. Want als je kijkt hoe deze serie gemaakt is geworden, en wat er allemaal in voor komt, was dit niet altijd geschikt voor meeste kinderen. Ik vond het persoonlijk super leuk.  De serie gaat over het paarse hondje Courage, die samen met zijn twee eigenaren, Muriel en Eustace, in een boerderij in een verlaten gebied wonen. Toch komen er vreemde en enge gasten op bezoek die tot niet veel goeds leiden. Waardoor Courage alles weer moet gaan oplossen en zijn eigenaren moet gaan redden. Ik heb laatst nog eens afleveringen terug gekeken en ik vond het nog steeds net zo geweldig als vroeger.

Powerpuff Girls

Om 7 uur ’s ochtends naar beneden gaan om tv te kijken. En wat was er dan op? De Powerpuff Girls. Met Bubbels, Blossom en Buttercup. Het ging over drie superheldinnen die per ongeluk gecreëerd waren door een professor. Ze wonen in de stad Townsville, waar ze de mensen moeten beschermen tegen schurken en slechteriken zoals Mojo Jojo, Princess, de Gangreen Gang, HIM en en de Amoeba Boys. Super leuk en cute om naar te kijken.

Dexters Laboratory

Deze serie ging over Dexter dat een genie was en zijn eigen laboratorium had. Die steeds wel weer wat probeerde uit te vinden, wat heel vaak mis ging. Hij had ook nog een zus: Dee Dee. Die zorgde ervoor dat al zijn uitvindingen mislukte of kapot gingen. Vooral de humor maakte deze serie zo geweldig. Oké, even kijken wie dit nog kent: Omelette du fromage. Ik kom het zo vaak op internet tegen en ben benieuwd wie het zich allemaal nog kan herinneren.

Ed, Edd ’n Eddy

https://www.youtube.com/watch?v=7PdV2UtsNes

Hier komen de drie grootste debielen die je op tv kon vinden. Deze serie ging over Ed, Edd en Eddy, die altijd op zoek waren naar een manier om Jawbreakers te kopen. Of een plannetje te bedenken om de andere kinderen in de straat iets af te pakken wat ze wilde. Vaak was dit geld om weer Jawbreakers te kopen. De serie had bekende personages zoals: Sarah, het vervelende zusje van Ed, Jimmy, het jongetje met de beugel. En natuurlijk de veel zeggende Plank, een houte plank met een gezicht erop getekend. Weer een hele super leuke en grappige serie die zeker niet zoals elke andere serie was.

Dit was het eerste deel van de series die ik vroeger keek op Cartoon Network. Er zijn natuurlijk nog véél meer series die ik leuk vond die op Cartoon Network kwamen, dus houd je ogen open voor deel 2! Wat was jou favoriete serie als kind zijnde die op Cartoon Network kwam?

X Anke

Geef een reactie