Dunkirk

Review: Dunkirk

Anke Movies 0 Comments

Dit is officieel de laatste film op mijn lijstje van films die ik in 2017 wilde zien: Dunkirk! Hier had ik eerder al een artikel over gemaakt, dat kun je hier lezen. Ik was als verkocht door de regisseur: Christopher Nolan! Bekend van o.a. Interstallar, Inception en de Batman Trilogie. Toen was ik eigenlijk al overtuigd dat dit een goeie film zou worden, zonder dat ik ook maar iets had gezien.

Dunkirk

Dunkirk

Het verhaal van Dunkirk speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er wordt een groep Franse, Belgische, Canadese en Britse soldaten op het strand in Duinkerken omsingeld door de Duitsers. Gevangen op een strand, met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt. De film is, buiten dat hij geregisseerd is, ook geschreven door Christopher Nolan. In de film volg je drie verschillende verhalen: de soldaten op het strand van Duinkerken, een Engelsman dat met een klein bootje vanuit Engeland onderweg is naar Duinkerken en enkele piloten die onderweg zijn naar Duinkerken. Deze verhalen lopen niet gelijk. een verhaal speelt zich één week af, de ander één dag en de laatste één uur. Dit zorgt voor een hele aparte film ervaring. Maar op het einde van de film komen alle tijdlijnen bij elkaar. Dit vond ikzelf geweldig om naar te kijken.

Dunkirk Scene 3

Dunkirk Scene

De cast bestaat uit een paar bekende namen zoals: Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy en Kenneth Branagh. Maar ook acteurs die nog eigenlijk geen acteerervaring hebben. Fionn Whitehead, Aneurin Barnard en Harry Styles hebben misschien niet de grootste rollen in het verhaal, maar ze stelen voor mij wel de show. Het was super gecast. Ik moest wel even wennen aan de verhaallijnen, gezien dat ze allemaal in een andere tijdsbesef afspelen. Maar zodra je erin zit wordt je helemaal in het verhaal getrokken. Ik merkte dat je dan ook niet ervaart dat deze film bijna twee uur duurt. Wat kan ik er nog meer over zeggen dan dat ieder aspect van de film je meeneemt. Acteurs, de omgeving, waarvan een gedeelte is opgenomen in Nederland, echt alles is tot in de details goed uitgewerkt! 

Dunkirk Scene

Dunkirk Scene

Deze film raad ik zeker aan! Wat een top-film. De film heeft actie en emotie. Ik werd helemaal meegesleept met het verhaal en wat de personages voelde op dat moment, ik zat zelfs op het einde een paar keer met een brok in mijn keel. Het is een aangrijpende film, op een rustige manier. Ik kan niet meer zeggen dat Christopher Nolan het wéér heeft geflikt! Ik raad iedereen aan om de film nog in de bioscoop te zien, want dat is echt een film die je op groot scherm moet zien!

Dunkirk draait vanaf 20 juli in de bioscoop

Wat is jou favoriete oorlogsfilm?

X Anke

Geef een reactie