Chromecast Front

Review: Chromecast

Anke Tech 0 Comments

Met kerst werd ik door mijn vriend verrast met iets wat ik al langer wou hebben: een Google Chromecast! Ik kijk voornamelijk Youtube filmpjes en Netflix. Omdat mijn laptop niet meer super werkt en erg lastig is in gebruik, keek ik deze vaker op mijn mobiel. Dus ik zat vaak op een klein schermpje films en series te kijken. Wat me op zich ook niet zo erg stoorde, maar op de tv iets kijken is toch altijd fijner.

Chromecast

Chromecast

Het eerste wat me opviel aan de instructies, was dat het zo simpel en gemakkelijk te installeren is! Normaal laat ik mijn vriend vaak dit soort dingen aansluiten, omdat hij daar veel beter in is, maar dit kon ik zelf installeren. Je koppelt de Chromecast aan je tv via HDMI. De Chromecast krijgt stroom via het stopcontact of via een USB aansluiting van de tv, mits deze genoeg spanning geeft. Dus dit moet iedereen voor zichzelf uitproberen. Als je dit hebt gedaan, schakel je naar het juiste kanaal en wordt je doorverwezen naar de Chromecast app. Dan gaat eigenlijk alles van zelf. Op het scherm staat precies wat je moet doen en is heel duidelijk beschreven. That’s it!

Chrome Cast inhoud

Chromecast inhoud

Via de app kun je zien wat Chromecast ondersteunt. Ik heb zelf een telefoon en tablet met Stock Android erop, hierdoor zit al standaard een screencast functie ingebouwd. Zo kan ik ook via mijn tablet dingen op facebook laten zien, foto’s, apps en nog veel meer. Ook zijn er meerdere apps die Chromecast ondersteunen, zoals: Youtube, Spotify, Netflix, HBO GO en Google Play Music/ Films. Hierdoor is het nog makkelijker om je content te streamen naar je tv. De kwaliteit is hetzelfde als op je mobiel of tablet en het is ook heel makkelijk te bedienen. Door op de Chromecast knop te klikken in de app, selecteer je de gewenste Chromecast (erg handig als je er meerdere hebt) en je ben meteen verbonden. De rest van de bediening gaat gewoon via je telefoon of tablet.

Chrome Cast

Chromecast

Ik ben helemaal weg van mijn Chromecast. Doordat het zo gebruiksvriendelijk is, merk ik dat ik sneller Netflix of Youtube op mijn tv kijk in plaats van op mijn telefoon of tablet. Doordat er niet veel gedoe bij komt kijken ben ik ervan overtuigd dat iedereen hiermee overweg kan! Het is een heel handig product voor iedereen met een tablet of smartfone. Je hoeft niet persé Android te hebben, er is ook een Chromecast app beschikbaar voor iOS. Kortom: een fijn product en zeker een aanrader!

Chrome Cast is o.a. te koop bij Bol.com en Media Markt voor € 39,00.

Heb jij Chromecast thuis? Zo ja, wat vindt jij ervan?

X Anke

Geef een reactie