En dit is het eindresultaat!

Recept: Gezonde Bananen Havermout Pancakes

Anke Food 2 Comments

Ik was laatst opzoek naar een lekker pannenkoek recept met banaan en havermout, maar alles wat ik vond was niet mijn smaak, of ik had bijvoorbeeld de producten niet in huis. Dus ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ik mijn eigen recept gecreëerd!

Ingrediënten

Ingrediënten

Je hebt nodig:
-1 rijpe banaan
– 2 eieren
– 80 gr. havermout
– Snufje zout
– 3 tot 4 eetlepels yoghurt (ik gebruik magere yoghurt)
– 2 theelepels bakpoeder
– Optioneel: vanille extract of 1 vanille stokje

Maal als eerste het havermout in een blender of keukenmachine

Maal als eerste de havermout fijn, tot een soort meel. Dit kun je in een blender doen of een keukenmachine.

Voeg de eieren, banaan & yoghurt toe

Als het havermout fijngemalen is, voeg je de eieren, banaan en yoghurt toe. Meng dit dan tot een glad geheel.

Meng als laatste het bakpoeder, zout en eventueel vanille toe

Als alles tot een glad geheel is gemengd, voeg je het zout, bakpoeder en eventueel vanille toe. Meng dit goed samen.

Verwarm in een pan een klein beetje olie

Verwarm in een pan een klein beetje olie (in mijn geval een beetje teveel).

Maak de pannenkoeken zo groot als je wil

Doe een gedeelte van het beslag in de pan. Verspreid het eventueel met de lepel omdat het een dikker beslag is.

Bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, dit ging bij mij vrij snel

Bak ze aan beide kanten tot ze goudbruin zijn, dit ging bij mij vrij snel. Soms iets te snel! Dus houd ze goed in de gaten.

En dit is het eindresultaat!

En dit is het eindresultaat!

Ik vind deze bananen pannenkoekjes heel lekker. De banaan overheerste niet enorm, normaal smaakt het echt als een gebakken banaan, maar door de havermout lijkt het best op een gewone pannenkoek. Bovendien proef je de yoghurt niet! Ik dacht eerst dat in dit soort recepten je de yoghurt heel duidelijk zou proeven. Ik vind het zelf erg lekker om het met iets van fruit het te eten. Super lekker en dus zeker een aanrader!

Heb jij al eens banaan pannenkoekjes gehad, zo ja wat vind jij ervan?

X Anke

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie