Oscars

Oscars 2016: Mijn top 3

Anke Movies 0 Comments

Vandaag is het weer zover: de Oscars! Het film evenement van het jaar. Ik probeer ieder jaar in te schatten welke film zal winnen en de meeste kans zal hebben. Dit jaar heb ik grotendeels, van de films die genomineerd zijn, gezien. Heb ook gekeken naar welke films al andere prijzen hebben gewonnen en daar baseer ik dan mijn mening op. Natuurlijk kijk ik ook naar welke film ik persoonlijk het beste vond.

Dit is mijn top 3 van dit jaar:
1. The Revenant
2. The Big Short
3. Spotlight

Oscars

Oscars

The Revenant

The Revenant poster

The Revenant poster

Dit is mijn persoonlijke favoriet van dit jaar, omdat ondanks dat je meer dan 2 uur in de bioscoop zit, je geconcentreerd blijft kijken naar de film. Door de sfeer blijf je er helemaal in. Je hebt het gevoel dat je erbij bent, vanwege het vloeiende camera werk wordt dit gevoel voornamelijk versterkt. Het uitstekende acteerwerk, maakt naar mijn mening, de film helemaal af. Wil je een uitgebreider review van The Revenant? Kijk dan even naar dit artikel.

The Big Short

The Big Short

The Big Short Teaser

Dit is een film waar ik niet van had gedacht dat ik hem zo goed zou vinden. Ik ging naar de bioscoop zonder het volledige verhaal te weten. Maar dat is ook bij deze film niet nodig. Voor mij is dit een topper, omdat iedereen deze film kan kijken en kan begrijpen wat er precies gebeurt. Het verhaal wordt op een leuke en humoristische manier verteld en dat maakt deze film zo geweldig. Hoewel ik denk dat deze niet zal winnen van The Revenant, vind ik dat hij zeker in de top 3 moet staan! Ook over deze film heb ik een uitgebreider artikel, deze kun je hier lezen.

Spotlight

Spotlight Poster

Spotlight Poster

Op plek nummer 3 staat: Spotlight. Dit is een film waarvan het onderwerp je bij blijft. Deze film vind ik wel wat neutraler dan de andere twee films. Bij die films wordt er wat meer spanning opgebouwd dan bij deze film. Maar dat maakt de film ook wel mooi. De film is vrij rustig vergeleken met de andere films. Dat had ook niet anders gemoeten, hierdoor leef je echt mee met het verhaal. Voornamelijk door de acteurs die hierin meespelen, bovendien is het verhaal van de film al shockerend genoeg. Dat is de reden waarom deze film zo mooi is. En ook waarom deze film zeker niet uit mijn persoonlijke top 3 kan ontbreken!

https://youtu.be/tb_WgKDqPsE

Welke Oscar genomineerde film heb jij al gezien en wat is jou favoriet?

X Anke

Geef een reactie