Tim Curry

Ondergewaardeerde acteurs: Tim Curry

Anke Lifestyle, Movies 0 Comments

Op 19 april werd Tim Curry 71 jaar. Hierdoor zag ik op social media veel stukken over Tim Curry.  Ik werd daardoor geïnspireerd om een artikel over hem te schrijven. Want ik merk dat veel mensen hem niet kennen, terwijl ik het een geweldige acteur vind! Ik zal het hebben over rollen waar ik Tim Curry van ken en wat ik zo geweldig aan hem vind. Dit zijn de meest bekende rollen die hij heeft gespeeld. Hoewel er nog veel meer rollen zijn, hou ik het nu op de meest geweldige rollen! Dus ben jij benieuwd van welke films ik hem het meeste van ken? Lees dan vooral verder!

IT (1990) – Pennywise the Clown
IT is een film dat je al vaker op mijn blog voorbij hebt zien komen (zie bijvoorbeeld dit artikel).
Maar dit is een film dat veel herinneringen met zich mee brengt voor mij. Ik herken de oude dvd (of video) cover. Daar zag je Tim Curry in de hoek van het hoesje en altijd als ik een winkel inliep en dat hoesje zag, was ik helemaal gefascineerd. Dus toen ik eenmaal oud genoeg was ging ik deze film, eigenlijk mini serie, kijken. Ik was meteen verliefd op de manier hoe Tim Curry Pennywise vertolkte. Hij heeft een charme aan zich dat ik persoonlijk geweldig vind. Zijn stem en uiterlijk brengen Pennywise the Clown helemaal tot leven. Wat er ook voor zorgt dat ik nog meer benieuwd ben naar de 2017 remake!

Tim Curry in IT

Tim Curry in IT

Muppet Treasure Island – Long John Silver
Deze film heb ik ook al zó vaak gezien. Ik kreeg deze film toen ik klein was. Ook bij deze film heb ik het meeste onthouden van Tim Curry. Hij speelt héél komisch als de bad guy. Ontzettend leuk, hij steelt zeker de show in de film. Deze film was ook weer een goed moment om zijn zang kunsten te showen. Ik vind dat ik door de hele film heen, ondanks dat hij de bad guy was, ik meer gefocust was op Tim Curry’s karakter dan de anderen. Hij maakte deze rol zo weer zijn eigen, door zijn wel bekende charmes en uitstraling! Echt een aanrader voor jong en oud!

Tim Curry in Muppet Treasure Island

Tim Curry in Muppet Treasure Island

Annie 1982 – Daniel “Rooster” Hannigan
Ik heb zelf de film Annie al héél lang niet meer gezien. Toen ik aan dit artikel begon te schrijven, en ging kijken waar ik Tim Curry allemaal van kende, was dit toch wel de grootste verassing. Dit merk ik vaker bij films die ik als kind heb gezien. Ik merk nu pas, sinds ik zo geïnteresseerd ben in films, hoeveel acteurs ik nu herken als ik oudere films terug kijk, dit is precies zo’n geval. In deze film laat Tim Curry weer zijn bad side zien, wat ik persoonlijk heel leuk vind om te zien. Hierbij laat hij ook merken dat hij zeker een goeie zang stem heeft.

Tim Curry in Annie

Tim Curry in Annie

Home Alone 2 – Mr. Hector
Tja wat valt er te zeggen over deze rol. In Home Alone 2 komt Tim Curry met een bij rol als manager van het hotel waar Kevin in verblijft. Weer brengt Curry humor mee in deze rol. Ondanks zijn kleine rol trekt hij de aandacht toch naar zich toe. Van zijn geniepige lach tot zijn aparte stem, geweldig vind ik hem hierin. Eigenlijk kan ik over deze rol niet veel meer zeggen. Kijk nog eens naar Home Alone 2, maar dan gericht op de kleine rol van Tim Curry.

Tim Curry in Home Alone 2

Tim Curry in Home Alone 2

The Rocky Horror Picture Show – Dr. Frank ’n Furter
Ik heb natuurlijk de beste rol voor het laatste bewaard! Dr. Frank ’n Furter! Deze cult film vond ik zo speciaal en apart. De rol van Dr. Frank ’n Furter is gemaakt voor Tim Curry. Hoe hij zijn liedjes zingt in deze klassieker is gewoon geweldig. Als je nog nooit deze film hebt gezien, en je houd wel van aparte films, dan moet je deze zeker kijken. Zijn introductie liedje “Sweet Transvestite” vind ik heerlijk om te zien en naar te luisteren. Niet het normaalste liedje om hard mee te zingen, maar dat maakt niet uit. Tim Curry laat hier zijn eigenzinnige karakter zien. Je bent geen moment verveeld als Tim Curry op het scherm is. Dit is zijn doorbraak geweest en heeft meteen de toon gezet voor zijn volgende rollen.

Tim Curry in The Rocky Horror Picture Show

Tim Curry in The Rocky Horror Picture Show

Tim Curry is helaas niet meer zoveel actief in het acteer werk. Buiten zijn leeftijd heeft de acteur in 2015 een beroete gehad. Hierdoor is een gedeelte van zijn gezicht verlamd en is hij in een rolstoel terecht gekomen. Maar ondanks dat heeft hij zich toch aangemeld voor een rol in de 2016 variant van The Rocky Horror Picture Show. Ook doet hij, zoals voorheen, nog steeds Voice-over werk. Waardering voor deze acteur zal zeker nooit minder worden. Ik zal met veel liefde naar al zijn films kijken en blijf zeker op zoek gaan naar films die ik nog niet heb gezien van hem! Daarom een ode aan deze geweldige, aparte en ontzettend goeie acteur!

Tim Curry in The Rocky Horror Picture Show 2016

Tim Curry in The Rocky Horror Picture Show 2016

 

Wat is jou favoriete Tim Curry film?

X Anke

Geef een reactie