Jared Harris

Ondergewaardeerde acteurs: Jared Harris

Anke Movies 0 Comments

Je kent die acteurs wel. Je ziet ze af en toe in een film opduiken met een van de beste rollen van de film. Maar zo als je het over acteurs hebt, komt de volgende acteur niet meteen in je hoofd op. Dit kan verschillende redenen hebben, daarom ga ik het over Jared Harris hebben.

Jared Harris

Jared Harris

Jared harris, je kent hem misschien van zijn kleine rollen die, nadat je de film hebt gekeken, je toch bij blijven. Hij heeft meestal rollen waar je niet omheen kunt. Ondanks hoe klein de rollen ook zijn, springt hij, voor mij, er toch altijd bovenuit! Ik hou heel erg van de manier waarop hij speelt, zijn stem en ja… Eigenlijk alles. Dit zijn in ieder geval de films (en serie) waar ik hem het meeste van ken:

Resident Evil: Apocalypse (2004)

Jared Harris als Dr. Ashford in Resident Evil: Apocolypse

Jared Harris als Dr. Ashford in Resident Evil: Apocolypse

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Jared Harris als Professor James Moriarty in Sherlock Holmes A Game of Shadows

Jared Harris als Professor James Moriarty in Sherlock Holmes A Game of Shadows

Law & Order (2007)

Jared Harris als Robert Morten in Law and Order

Jared Harris als Robert Morten in Law and Order

The Quiet Ones (2014)

Jared Harris als Professor Joseph Coupland In The Quiet Ones

Jared Harris als Professor Joseph Coupland In The Quiet Ones

The Ward (2010)

Jared Harris als Dr. Gerald Stringer in The Ward

Jared Harris als Dr. Gerald Stringer in The Ward

Als ik dan denk over welke films ik hem het leukste vond, kan ik niet zo in één keer een film op noemen. De bovenstaande films zijn toch wel mijn favorieten waarin hij voorkomt.  Zijn uitstraling is wat het voor mij er toe doet. Als een acteur een goeie uitstraling heeft, vind ik dat het zijn rol zo veel beter kan maken. En uitstraling is anders dan goed acteren. Die uitstraling komt ook doordat hij een apart uiterlijk heeft wat ook meteen opvalt.  Ofja, ik vind het heel interessant en leuk om ernaar te kijken.

Ik vindt hem persoonlijk ondergewaardeerd, omdat je hem vaak ziet in films. Ook de bekendere films. Toch krijgt hij niet de aandacht die hij verdient, want ik geef eerlijk toe: ik ben ook vaker zijn naam, omdat hij ook niet zo vaak wordt benoemd. Hij heeft gewoon leuke en interessante rollen waar ik uren naar kan kijken. Wat ook gewoon komt door zijn uiterlijk. Zijn uiterlijk en uitstraling helpen bij de karakters die hij speelt. De rollen die hij speelt, die ik heb gezien, die passen goed bij hem. Ik zal zeker eens gaan rondkijken wat Jarid Harris nog meer voor rollen in andere films heeft gespeeld.

Van welke films of series ken jij Jared Harris?

X Anke

Geef een reactie