People who love to eat are always the best people!

De Nom Nom Nom TAG

Anke Food 1 Comment

Deze tag heb ik een hele tijd geleden gevonden en deze vond deze zo leuk tag dat ik dacht: dat ga ik ook doen! Want ik ben echt een food lover. Het is voor mij echt een passies en hobby geworden. Dus hier is de Nom Nom Nom TAG. Laten we maar snel beginnen.

People who love to eat are always the best people!

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
Op zich zijn dat niet veel dingen. Ik merk dat iedereen verslaafd is aan avocado. En ook al heeft het geen overheersende smaak, ik ben er persoonlijk geen fan van. Ik weet niet wat het is, ik wil het zo graag lekker vinden maar heb het een paar keer geprobeerd, maar dat was geen succes. Maar ik geef niet op! Ik wil toch  recepten gaan proberen die avocado, want misschien ga ik het toch waarderen. Ook zijn er nog twee groentes waar je me echt niet blij mee maakt: prei en peultjes. Beide vind ik verschrikkelijk, maar denk dat ik peultjes nog het ergste vind. Prei eet ik toch nog als mijn ouders deze maken, maar niet met liefde.

Ik merk dat, in mijn vrienden kring, niemand zoute popcorn lekker vind, terwijl ik ervoor leef! Heel veel mensen snappen niet waarom ik zo enthousiast word over popcorn. Maar ik ben echt een popcorn lover! Dit was waarschijnlijk ook al te zien aan de naam van deze website. 😉

Pure Love Popcorn

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
Ik heb geen specefiek gerecht wat ik graag maak, maar als ik moet kiezen dan zijn het toch wel gerechten die je in de wok bereidt. Ik draai veel avonddiensten op mijn werk en dan neem ik altijd zelf eten mee. Ik merkte dat ik echt verslaafd raakte aan wokken. Ik koop zo’n Conimex wok saus en dan ga ik los met kruiden en sausjes. Zo creëer ik dan een wok gerecht met veel groente en kip erbij. Het liefste laat ik de kip een nachtje in de marinade laten staan, zodat de kruiden en saus goed in het vlees kunnen trekken.

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?
Ik moest de naam opzoeken want ik kan hem zo niet meteen foutloos spellen: Restaurant Popocatepetl. Ik leerde voor het eerst dit restaurant kennen in Breda toen ik met mijn vriend hier een dagje naar toe was gegaan. Omdat we toen bijna 2 jaar samen waren trakteerde hij me op een etentje. Toen heeft hij random een Mexicaans restaurant uitgekozen, maar het was meteen een schot in de roos. Sindsdien is het ons ,of in ieder geval mijn, favoriete restaurant. We zijn daarom ook op een missie om alle vestigingen in Nederland af te gaan. Maar ik raad zeker iedereen aan om naar dit restaurant toe te gaan!

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?
Mexicaanse chaos, omdat ik echt van Mexicaans eten hou. Een broodje met Mexicaans gekruid gehakt, met daar doorheen Mexicaanse groente, stukjes (of hele) nacho’s en dan een lekkere pittige saus. Ik ben soms (vaak) chaotisch en denk dat je dit broodje ook niet zonder te knoeien kan eten, dus daarom zou het een chaos worden.

Bagel

Deel een handige kook-tip…
Op dit moment kom ik niet echt op een kooktip. Ik heb een ding wat ik vaak mensen mee geef als ze een recept gaan uitzoeken: probeer een recept uit, ook al zitten er één of twee ingrediënten in die je niet zo lekker vind. Want het kan net zo goed zijn dat ze in dat recept heerlijk zijn!

Wat staat er nog op je food/baking bucket list?
Een lemon merengue pie! Ik heb een bak boek waar ik veel uit probeer. Zo sla ik vaker langs de pagina van de lemon merengue pie.Die wil ik zo graag maken, maar ik denk steeds dat dat te moeilijk is. En niemand bij mij thuis vind het volgens mij lekker. Maar let op mijn woorden: ik zal binnenkort de strijd met de taart aangaan! En dan kan je dat uiteraard op deze blog terug lezen.

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten
Zelf koken, absoluut! Ik hou zeker ervan om op zijn tijd iets te bestellen en om uit eten te gaan, maar voor mij is er niks leukers dan zelf een recept uitzoeken en deze gaan proberen te creëren in je eigen keuken. So much fun!

Koken

Ben je ergens allergisch voor?
Nee, niet dat ik weet tenminste!

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?
Ik merkte dat ik net uit mijn havermout periode kom. Ik had havermout muffins, havermout pannenkoekjes en ik deed havermout door mijn smoothie! Dus ik denk dat je wel kon zeggen dat ik een kleine obsessie had voor havermout. Maar alleen als onderdeel van een gerecht. Dus met een gewoon bord havermout moet je bij mij niet mee aankomen.

Pannenkoek

Wat is je favoriete toetje?
Dit toetje heb ik ooit in een Grieks restaurant gehad. Het was gegrilde ananas met yoghurt ijs, dat was zo lekker! Overigens vind ik ijs in het algemeen altijd het lekkerste toetje. Ben & Jerry’s Cookie Dough is ook wel een van mijn favorieten. Maar ook sorbet ijs, als gezondere variant, is erg lekker!

Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Probeer deze tag ook eens zelf te doen en laat deze dan hier achter in een reactie!

X Anke

Comments 1

 1. Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?
  Ik lust bijna alles wel, maar iedereen in mijn familie is gek op witlof, en ik heb daar helemaal niks mee. Voor mij smaakt het of heel bitter en knapperig, of heel waterig en snotterig. Ik heb het al op heel veel manieren gegeten, in salades, overbakken met kaas en Ham en etc. Maar steeds valt het niet in de smaak. Maar ik blijf proberen en proeven. En iets wat me echt tegen staat, zijn mosselen. Mijn familie vind het heerlijk, en ik heb er helemaal niks mee.

  Wat ik echt zelf lekker vind maar de rest van mijn familie weg gooit, is de stelen van de broccoli. Ik vind het super lekker dat ze niet zo zacht zijn als je ze kookt. Ze hebben nog steeds een crunchy bite, en heel veel smaak. En van het zoete ben ik gek op caramel popcorn, ik kan makkelijk binnen 5 minuten een zak caramel popcorn opeten en zin hebben in meer.

  Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?
  Italiaanse gerechten en desserts en gebak. Ik ben gek op pasta’s, lasagne, pizza en etc. Ik eet het minimaal 3x in de week. En desserts en gebak maak ik vaak als uitlaatklep. Als ik me verveel, verdrietig ben, boos ben of blij ben, dan bak ik. Ik vind het heerlijk om te bakken en mijn vriend vind je heerlijk om alles op te eten :).

  In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten? Best friends sushi in Aaken in de studenten straat. Het is superlekker, supervers en super betaalbaar. Zelfs voor de mensen wat niet vaag sushi houden, hebben ze van alles. Soepen, wokgerechten, salades, loempia’s, fingerfood en etc. Zeker een aanrader.

  Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten? Broodje calorieënbom.
  Ik ben gek op alles waar eigenlijk heel veel calorieën in zitten. Kaas, bacon, gemengd gekruid gehakt, en beetje knoflook mayonaise.

  Deel een handige kook-tip…
  Bak tip: als je koekjes bakt, vergeet niet dat koekjes harder worden als ze afkoelen. Dus als de koekjes nog zacht aanvoelen, maar wel een mooie (goudbruine) kleur hebben, haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Zijn ze steviger geworden naar wens, dan zijn ze goed. Zijn ze nog iets te zacht, zet ze dan steeds voor 3 minuten in de oven en haal ze er dan uit om af te koelen, tot dat de koekjes naar wens zijn.

  Wat staat er nog op je food/bakinglist?
  Ik zou graag nog veel willen leren op bak/patisserie gebied. Suikerwerk maken, chocolade bewerken, grote bruidstaarten maken en etc. Dat is ook de reden waarom ik graag de patisserie opleiding wil gaan doen.

  Zelf koken / eten bestellen /buiten de deur eten.
  Absoluut zelf koken. Ik ben gek op eten koken en mensen blij manen met mijn eten. Ik vind het geweldig om high tea’s te organiseren en etentjes, om gezellig met mensen bij een te komen, en mensen blij te maken met het eten.

  Ben je ergens allergisch voor?
  Onbewerkte steenvruchten. Zoals Verse kersen, abrikozen en etc. Tenzij ze gekookt of gebakken zijn, dan kan ik er wel tegen.

  Wat is je foodobsessie van afgelopen tijd? Ontbijtsmoothies met havermout. Ik dronk elke dag een ontbijtsmoothie, maar nu zit ik meer in een panini fase.

  Wat is je favoriete toetje? Ik ben echt een toetjesfreak, dus daar kan ik echt niet in kiezen. Crème brulee, chocolade brownies, ijs, chocolade fondant en nog veel meer.

  Groetjes Alexandra

Geef een reactie