Let’s Try: Jos Poell Sparks

Anke Food 0 Comments

Dit was weer mijn zoveelste zoektocht door de Albert Heijn om nieuwe snacks te vinden. En deze spraken met toch wel aan: Sparks, van het merk Jos Poell. Ik heb zelf nog nooit van het merk gehoord en zie er ook niet veel van in de winkel. Maar deze trokken toch wel mijn aandacht door de leuke verpakking gezien het crackers zijn. Want de meeste crackers zijn qua verpakking altijd hetzelfde terwijl deze fel gekleurd waren. Toen ik de verpakking begon te lezen zag ik staan: “zonder kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen”. Ik heb de ingrediëntenlijst bekeken en kan niet veel slechts vinden. In één van de drie verpakkingen zit een kunsmatige hulpstof in en dat is een kleurstof, dus dat valt wel mee. Dit is nou echt een product wat mij ontzettend aanspreekt!

Sparks

Jos Poell Sparks: Sour Pepper – Lazy Guacamole – Crazy Curry


Crazy Curry
De geur van kerrie komt me al tegemoet als ik de verpakking open maak. Geen wonder met een naam als: “Crazy Curry”! Het eerste wat ik proef is een heftige kerrie smaak, maar ook vrij zoutig. Ik vind dat persoonlijk geen probleem, ik hou er wel van als er wat meer zout in zit. Je moet hier wel houden van goed gekruid. Want als ik kijk naar de cracker, dan zie ik dat er gewoon ontzettend veel kruiden op zitten en dat is natuurlijk de reden dat het zo gezouten smaakt. Als je dus van goed gekruid eten houd, en vooral van kerrie, dan is dit de snack voor jou!

Jos Poell Sparks - Crazy Curry

Jos Poell Sparks – Crazy Curry

Lazy Guacamole
De eerste geur wat ik ruik is weer kerrie. Geen idee wat ik daar van moet verwachten. Oké, heel eerlijk, het lijkt alsof ik een taco ben aan het eten. Dit smaakt precies als die taco kruiden die je door het gehakt heen doet. Of ja, daar doet het me aan denken. De crackers zelf zijn weer vrij basic. Maar de smaak van de kruiden is echt geweldig. Ik dacht van te voren dat dit dus echt niet lekker zou zijn. De twijfel kwam misschien door de kleur of omdat ik nooit goeie Guacamole heb geproefd en er dus geen goed beeld van heb. Maar het is echt super lekker! Hou je van Mexicaans eten? Dan is dit jou smaak!

Jos Poell Sparks - Lazy Guacemole

Jos Poell Sparks – Lazy Guacamole

Sour Pepper
In eerste instantie ruik ik helemaal niks, althans geen opvallende geur. De smaak ik vrij zurig. Toen ik dit proefde was mij het “Sour” gedeelte niet eens op gevallen op de verpakking. Ikzelf vind het iets te zurig. Ik moet wel goed proeven om de peper smaak te krijgen. Dit is niet wat ik verwacht had en denk ook niet dat ik dit vaker zou kopen. Ik hou vaak wel van sour cream smaken, maar dit spreekt mij totaal niet aan. Dit is wel iets waar je van moet houden. Maar dat heb ik ook wel met de Crazy Curry variant. Als je totaal niet van dat soort kruiden houd, is het ook niks voor jou.

Jos Poell Sparks - Sour Pepper

Jos Poell Sparks – Sour Pepper

Jos Poell Sparks zijn te koop bij de Albert Heijn voor €1,19 per stuk.

Heb jij al eens een smaak van Sparks geprobeerd? En wat vond jij ervan? Wat was jou favoriet?

X Anke

Geef een reactie